Liim
Järjesta:
Kuva: Nimekirjana / Võrgustikuna
Parima kvaliteediga nahaliimidest. Tooraineks on jänesenahk, kasutatakse restaureerimisel, eriti hinnatud pillimeistrite ja raamaturestauraatorite hulgas. Jänesenahaliim on elastsem ja adhesiivsem kui kondiliim.
Kasutuskohad: maalide ja maalingute restaureerimine, lõuendi kruntimine.
Kasutamisõpetus: 5 %-lise liimikrundi valmistamine: 1l krundi valmistamiseks võta graanuleid 50g ja vett 950 g ning jäta mõneks ajaks seisma, et graanulid paisuksid. Seejärel aseta vesivanni tasasele tulele ja sulata, kuni vedelik on läbipaistvaks muutunud. Mitte keeta! Säilib külmas, riknenud liimi mitte kasutada (tunneb ära lõhna järgi).
Kasutuskohad: maalide ja maalingute restaureerimine, lõuendi kruntimine.
Kasutamisõpetus: 5 %-lise liimikrundi valmistamine: 1l krundi valmistamiseks võta graanuleid 50g ja vett 950 g ning jäta mõneks ajaks seisma, et graanulid paisuksid. Seejärel aseta vesivanni tasasele tulele ja sulata, kuni vedelik on läbipaistvaks muutunud. Mitte keeta! Säilib külmas, riknenud liimi mitte kasutada (tunneb ära lõhna järgi).
Tootekood: 192
Al. 3,80 €
Kalaliim on loomne kollageenliim. See sobib kasutamiseks ühendustes, kus vajatakse samal ajal tugevust ja elastsust. Kalaliim sobib seega puiduspooni, furnituuri ja dekoratiivdetailide liimimiseks. Kalaliim valmistatakse peamiselt tursa jäätmetest.
Liimilahuse valmistamiseks paisutatakse graanulid 24 tundi soojas vees ning soojendadakse seejärel vesivannil umbes 40°C juures. Kalaliimi saab lahjendada veega. Vajadusel filtreeritakse enne kasutamist.
Liimilahuse valmistamiseks paisutatakse graanulid 24 tundi soojas vees ning soojendadakse seejärel vesivannil umbes 40°C juures. Kalaliimi saab lahjendada veega. Vajadusel filtreeritakse enne kasutamist.
Tootekood: 191
Al. 6,10 €
Traditsiooniline loomset päritolu valkudest liim, mida on laialdaselt kasutatud nii mööbli valmistamisel kui liimvärvi sideainena.
Kondiliimi saab aurutades ja kuumutades lahti sulatada, kaasaegsete liimidega see võimalus puudub. Miinuseks on selle rabedus, niiskuse ja külmakartlikkus.
Liimilahuse valmistamiseks valatakse granuleeritud liim üle külma veega vahekorras 1: 1 ja jäetakse paisumiseks seisma (3-4 tunniks). Peale paisumist soojendatakse lliimi kahekordses liiminõus või veevannis, kusjuures temperatuur ei tohi olla kõrgem kui 60 C - kõrgema t liimilahus kaotab liimimisomadustes. Vahu peale tulekul on soovitav see eemaldada. Korraga võiks valmistada 1 kuni 2 päeva jagu liimi, sest korduv soojendamine vähendab järsult tema liimimisomadusi. Liimi temperatuur kasutamisel on vähemalt 50 C. Seejuures peab liimil olema teatud konsistents, ta peab voolama pintslilt pideva joana. Kui liim tilgub – siis ta on vedel, kui tardub lennul ja langeb klompidena – paks. Paksu liimi vedeldatakse kuuma veega.
Kondiliimi saab aurutades ja kuumutades lahti sulatada, kaasaegsete liimidega see võimalus puudub. Miinuseks on selle rabedus, niiskuse ja külmakartlikkus.
Liimilahuse valmistamiseks valatakse granuleeritud liim üle külma veega vahekorras 1: 1 ja jäetakse paisumiseks seisma (3-4 tunniks). Peale paisumist soojendatakse lliimi kahekordses liiminõus või veevannis, kusjuures temperatuur ei tohi olla kõrgem kui 60 C - kõrgema t liimilahus kaotab liimimisomadustes. Vahu peale tulekul on soovitav see eemaldada. Korraga võiks valmistada 1 kuni 2 päeva jagu liimi, sest korduv soojendamine vähendab järsult tema liimimisomadusi. Liimi temperatuur kasutamisel on vähemalt 50 C. Seejuures peab liimil olema teatud konsistents, ta peab voolama pintslilt pideva joana. Kui liim tilgub – siis ta on vedel, kui tardub lennul ja langeb klompidena – paks. Paksu liimi vedeldatakse kuuma veega.
Tootekood: 19
Al. 2,00 €